lauantai 2. helmikuuta 2013

Days 5&6: Pubs and lazy Saturday


25.-26.1.13

Havahduin hereille kun Ramon teki lähtöä. Nousin kymmenen aikoihin ja kun menin alakertaan, siellä olikin Ramonin äiti ja naapuri joilla oli vapaapäivä. Siinä söin sitten aamupalaa rouvien kanssa ja juteltiin Suomesta ja Hollannista sen mitä nyt pystyttiin kun kumpikaan ei puhunut kunnolla englantia. Onneksi ei mennyt kun ehkä tunti ja Ramon tulikin jo kotiin. Haastattelu meni hyvin ja Ramon sai harjottelupaikan. Tätä piti sitten tietysti juhlistaa ja lähdettiin iltapäivästä keskustaan pubiin. Mukaan tuli myös Japie, Ramonin kaveri jonka olin tavannu jo Suomessa.

Vähän sumua ilmassa..

Perjantaisin on kuulemma tapana juoda erikoisoluita, joten tilattiin jotain belgialaista vehnäolutta. Puolen litran pullo, oisko ollut 7% alkoholia ja hinta 3,80€. En vieläkään voi ymmärtää noita oluiden hintoja. Seuraavaksi otettiin ihan tavalliset Heinekenit ja viimeiseksi otin paikallisen siiderinkorvikkeen nimeltä Jillz. Pullossa luki että se on omenasiideriä mutta ei se ihan siideriltä maistunut.. Ennemminkin siltä kuin omenalikööriä ois blandattu soodalla. Mutta ihan hyvää se oli joka tapauksessa.

Pub #1


Ramonin isä haki meidät samalla kun ajoi töistä kotiin. Tällä kertaa oli isän vuoro ”kokata”, eli syöiin hollantilaisia snackseja ja ranskalaisia. Ja sillon kun syödään snackseja, syödään olkkarissa telkkarin äärellä ;) Katottiin samalla hollantilaisia perjantai-illan viihdeohjelmia joista en tietenkään tajunnu yhtään mitään. Katottiin myös paikalliset Salkkarit haha.

Myöhemmin illalla Ramonin kaveri Gino (jonka olin myös tavannut jo Suomessa pariinkin otteeseen) tuli hakemaan meidät autolla ja suunnattiin Sports Pubiin. Otettiin siellä muutamat oluet ja katottiin kun jengi pelasi biljardia ja dartsia. Mukana oli myös Japie ja mulle uusi tuttavuus Xander. Tunnin, parin päästä jatkettiin vielä matkaa toiseen pubiin, Lambikiin. Siellä joukkoon liitty vielä yksi poika jonka nimeä en todellakaan muista ja tää kaveri ei ollu ihan fiksuimmasta päästä. Ramon esitteli mut sille ja sano että puhun vaan englantia ja suomea johon tää äijä tokas että ”Ooh so she’s from Denmark, right?” Jepjep. Otettiin vielä muutamat ja lähettiin vähän puolenyön jälkeen kotiin, koska oltiin kummatki niin väsyneitä. Gino lähti samalla eli saatiin kyyti kotiin, mikä oli tosi hyvä juttu koska mua ei ainakaan kiinnostanut yhtään kävellä kylmässä ja pimeessä hehe.

Ainut kuva koko illalta. Tosi hyvä!! Gino&minä

Lauantaina ei sitten tehtykään mitään muuta kun kateltiin leffoja ja syötiin. Lazy day tuli kyllä tosi tarpeeseen. Olin niin poikki että pilkin koko päivän hehe.

Pakko vielä sanoa, että Ramonin äiti on tähän mennessä pahin tuuskaaja kehen oon ikinä törmänny. Salon suvun ihmiset, voitte vaan kuvitella. Oon monta kertaa yrittäny auttaa pyykinpesussa ja ruuanlaitossa mutta mitään en saa tehdä. Hyvä kun omat lautaset saa laittaa astianpesukoneeseen. Ja kodinhoitohuone on niin pyhä että sinne ei saa edes mennä tyyliin käymään. Ja en oo kertaakaan nähny että astianpesukoneessa olis puhtaat astiat, eli kaiken järjen mukaan Ramonin äiti tyhjentää sen koneen aamusin ennen kun se menee töihin, ja työt alkaa siis klo 6.15. Eipä tässä.

Perjantaina söin:
Aamulla leipää jonka päällä oli juustoa. Mehua.
Iltapäivällä ennen pubia pikaruokalassa frikandel-leipä.
Päivällisellä snackseja joihin kuulu paneroituja juustolevyjä, frikandelmakkaraa, paneroitua ”bamia”, googlettakaa, en tosiaan tiedä mitä se on :D ja ranskalaisia.

Lauantaina söin:
Aamupalaksi muistaakseni paahtoleipää ja suklaavoita (<3) ja jotain pullaa, maistu vähän korvapuustilta.
Välipalaksi banaanin.
Illallisella pitaleipiä, täytteeksi oli lammasta ja kanaa, salaattia ja niitä majoneeseja tietenkin.


Niin ja siis täällä syödään ihan sikana kaikkia erilaisia majoneeseja ja kastikkeita. Meinasin alkaa nauramaan kun ekan kerran avasin jääkaapin, ylin hylly on täynnä olutta ja seuraava hylly on täynnä erilaisia purnukoita majoneeseja&kastikkeita. Siis valehtelematta toistakymmentä erilaista.

Tuntuu että söisin täällä jotenkin tosi vähän mutta toisaalta herätään aina vasta puolenpäivän aikoihin.. 

2 kommenttia: