perjantai 1. helmikuuta 2013

Day 4: Discovering Goes

24.1.13

Nukuttiin taas aamulla pitkään, noustiin joskus 11 aikoihin. Ramon syötti mulle aamupalaksi kaikkea hollantilaista ja oltiinkin pöydän ääressä tosi pitkään. Joskus kahden aikaan lähettiin kävelylle. Mentiin ensin lähistöllä olevaan puistoon. Lähinnä siellä oli kaikkea lapsille mutta ei se mua haitannu.. Ramon sanoki että olin ihan kuin lapsi karkkikaupassa kun juoksin härveleistä toiseen.  Puistosta jatkettiin matkaa kohti keskustaa semmosen eläinpuiston läpi. Sielläkin huutelin ihan innoissani lampaille ja pässeille, ihan kun en ois ikinä Suomessa niitä nähny.. Ainut mikä oikeesti yllätti, oli riikinkukko joka käveli tiellä vastaan. Eihän Suomessa elä riikinkukkoja? Vai elääkö? :D



Tunnelin päässä on valoa. Ja minä.
Äiti kato ihan kun alaleksulla!!
Jatkettiin matkaa ja n.1km kävelyn jälkeen tultiin keskustaan. Goes on siis pieni, noin 37 000 ihmisen kaupunki joka on Zeelandin provinssissa. Lähin iso kaupunki on Rotterdam, jonne kestää autolla vähän yli tunnin verran.  Goesin keskusta on luonnollisesti satama-alueen lähellä ja ihan ydinkeskustassakin menee pieni kanava jossa on pieniä veneitä parkissa.  Kesäisin tänne tulee kuulemma paljon Saksalaisia turisteja mutta muuten tänne ei kyllä turistit eksy. Anyway, keskusta on tosi kaunis. Ihania pieniä katuja ja kujia, pieniä kahviloita ja pubeja. Kesällä varmasti vielä kauniimpaa. Käveltiin vaan ympäriinsä ja käytiin muutamassa kaupassa. Loppumatkasta mentiin vielä leipomoon, mistä Ramon osti ittelleen frikandel leivän, eli semmonen lihiksen tapanen juttu jonka sisällä on makkara. Otettiin vielä mukaan neljä leivosta, sellasia pullia joiden päällä oli järkyttävä määrä vaniljakreemiä.

"Keskusaukio" tms



Monen tunnin kävelyn jälkeen alettiin olemaan ihan jäässä (oli kuitenkin -8 astetta ja täällä tuulee aina tosi kylmästi) ja suunnattiin askeleet kohti ”kotia.”

Päästiin perille ja jälleen kerran oli ruoka odottamassa. Syötiin possua, ”varkenshaas”, ja en vieläkään ymmärrä oikeestaan mitä possua se oli. Nimi ”varkenshaas” tarkottaa siis vapaasti suomennettuna ”possunjänis” ja mulle kerrottiin että toi jänis tossa lopussa ei ole mikään tavallinen pupu vaan ”tosi nopea jänis.” Naurettiin vedet silmissä kun muut yritti selittää mulle että mitä me oikein syödään mutta en vieläkään tiedä. Se oli siis kuitenkin possunlihaa, muttei tavallisen possun, mutta siinä ei kuitenkaan ole mitään jänikseen liittyvääkään vaikka sen lihan nimessä on sana jänis. Joo-o… No hyvää se oli joka tapauksessa, lisäksi oli paistettuja perunoita ja jotain ruskeeta kastiketta jossa maistu vähän pähkinä.

Illalla taas kateltiin telkkaria. Juotiin ja syötiin pullat mitkä ostettiin aiemmin. En todellakaan pystyny syömään sitä kokonaan koska sitä vaniljakreemiä oli niin kauheesti siinä päällä. Ja se on jo paljon, koska aika harvoin multa jää joku herkku syömättä haha.

Mentiin aikasin nukkumaan koska Ramonin piti aamulla olla klo 8.30 Vlissingenissä (kaupunki tässä lähellä, puolisen tuntia autolla) haastattelussa harjottelupaikkaan.

SPOTTED! Mun eka tuulimylly haha

Tänään söin:
Aamupäivällä leivoksen joka maistu marengilta, lämpimiä voileipiä juustolla ja crackereita joiden päällä oli hollantilaisia juustoja ja majoneesisalaattihommia
Illallisella sitä varkenshaasia ja perunoita, salaattia
Illalla se leivos ja juomia..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti