maanantai 4. helmikuuta 2013

Day 11: Vlissingen once more!

31.1.2013

Heräiltiin jälleen kerran siinä 10 maissa ja tunnin päästä lähettiin vielä kerran Vlissingeniin, tällä kertaa junalla. Ramonin piti käydä koulussa jollain opinnäytetyöluennolla ja sitä ennen käytiin lounaalla Timmen, Vincentin, Leanderin ja Peterin kanssa, eli Ramonin koulukavereiden jotka oli myös Suomessa vaihdossa viime syksyn. Käytiin ihan siinä koulun lähellä olevassa patonkipaikassa. Otin patongin missä oli kinkkua, juustoa, kananmunaa, salaattia, porkkanaa... Se oli niin järkyttävän iso etten edes jaksanu syödä sitä. Ja makso muistaakseni 3,5€.

Mulla ei tietenkään ollut kameraa mukana eli kuvat on edellispäivän kävelyltä..

Mentiin koululle syömään leivät kun se leipäpaikka oli niin täynnä. Voin kertoo että oli vähän isompi kun Lepuskin Laurea ;) Tai se rakennus missä me oltiin oli ehkä just saman kokonen, mutta niitä rakennuksia oli kolme vierekkäin. Ramon nätisti saatto mun tietokoneluokkaan jossa luin uutisia Suomesta samalla kun pojat kuunteli luentoa viereisessä luokassa. Vajaan parin tunnin päästä luento oli ohi ja lähettiin kaikki yhdessä läheiseen kuppilaan kaljalle. Oikeestaan se näytti kyllä ihan joltain huoltoasemalta mutta sinne me mentiin kuitenkin. 


Muutaman oluen jälkeen lähettiin junalla takasin kohti Goesia. Mentiin suoraan asemalta ravintolaan, missä Ramonin vanhemmat jo odottikin meitä. Vannon etten ikinä oo syöny ravintolassa niin paljon kun tolla kerralla. Alkupalaksi otin tomaattikeittoa ja yllätykseksi siellä seassa oli lihapullia. Uutta mulle mutta hyvää tietenkin. Pääruuaksi otin lohta, mikä vähän jännitti mua koska tolla ruualla ei ollut hintaa listalla. Hinta riippuu kunkin päivän lohen ostohinnasta nimittäin. Oishan se ollut noloa jos se ois ollu äätävän kallis koska Ramonin vanhemmat halus tarjota koko illallisen.. Täällä muuten melkeenpä aina tulee ravintolassa ruuat niin, että pääruoka tuodaan omalla lautasella ja sitten koko pöytäseurueelle tuodaan yhteiset lisukkeet. Niitäkin oli vaikka kuinka paljon: kahdet erilaiset perunat, vihreä salaatti, kaalisalaatti, joku hollantilainen special salaatti, karamellisoitua päärynää, omenahilloketta, majoneesia, jotain kastiketta.. Kaikki oli tosi tosi hyvää ja etenkin lohi oli taivaallista. Jälkiruuaksi otin listalta "Sorbet", hintaa oli joku 3€ niin ajattelin että sieltä tulee oikeesti vaan pallo tai pari sorbettia. No eipä mennyt ihan niin. Mun eteen tuotiin semmonen jäätävän kokonen annos, jossa oli kolmea eri sorbettia, pohjalla hedelmäsalaattia, päällä kermavaahtoa ja keksiä. Urheesti söin senkin loppuun asti! Ja jälleen kerran sain todistaa hollannin uskomattomia hintoja. 4 ihmisen illallinen, kaikilla kolme ruokalajia + juomat, yhteensä ~90€. Ja toi ei edes ollut mikään ihan halpisravintola täällä vaan vähän parempi paikka. Ja se lohi makso loppujen lopuksi 13€. Juupajuu.


Ravintolan jälkeen kierreltiin hetki keskustassa ja ostin muutamat postikortit. Tai Ramonin äiti ne makso, ei antanu mun maksaa. Tultiin takasin "kotiin" ja ei me kai mitään ihmeellistä tehty. Ei voi  muistaa. :D

Tänään siis söin
Aamulla banaanin
Koululla patongin
Raflassa keittoa, lohta&härpäkkeitä ja jätskiannoksen


Siinäpä se:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti