tiistai 6. elokuuta 2013

Days 172&173: Krakow and Auschwitz

12.-13.7.13

Ihanan Prahan jälkeen lähdettiin pikavisiitille Puolaan. Koko päivä meni junassa ja kun illalla päästiin myöhään meidän hostellille, kävi ilmi että ne on jotain mokaillu siellä ja meidän varausta ei löydy + hostelli on täynnä. Jes. Tässä vaiheessa muutenkin oli kauhee väsy ja nälkä, ai että.. Meille hommattiin uus hostelli, tuplahintanen (erotus toki maksettiin meille) mutta paljon huonompi. Respassa ei puhuttu englantia ja henkilökunta veti vaan bisseä naamaan.. Jätettiin kamat ja lähettiin syömään, ite olin niin väsyny ja nälkänen että tuli jo huono olo, enkä sitte syönytkään oikeestaan mitään. Takasin hostellille, suoraan nukkumaan ja huomenna uusi päivä.

After the lovely Prague we headed for a short trip to Poland. The whole day in a train and when we eventually got to our hostel, they told that there has been some kind of a mistake and they don't have our reservation. And the hostel is full. Yay. At this point we were pretty tired, hungry, angry.. They got us a new hostel, double the price (they paid the difference) but way worse. They didn't speak any English at the reception and all they did was drink beer. We left our stuff there and went out to eat. I was so hungry and tired that I was getting nauseous and couldn't eat basically anything. Back to the hostel, straight to bed and tomorrow is a new day.

Vissiin alko olee vähän levotonta junassa... / I think we were pretty done with the trains at this point...
Ainut syy miksi tultiin Puolaan, oli että haluttiin kaikki käydä Auschwitzissä. Oishan ihan pelkästään Krakowassakin ollut näkemistä moneksi päiväksi mutta niin se vaan on että ei vaan aika riitä kaikkeen. Mutta siis aamulla matkattiin junalla Auschwitziin. Kierrettiin alueella oppaan kanssa (8€ muistaakseni) semmoset nelisen tuntia ja olipahan reissu.. Ei sitä voi sanoin kuvailla millasta siellä on. Kauheen ristiriitasta, että sinne menee "innoissaan" ja mielenkiinnosta kun tietää miten kauheita asioita siellä on tapahtunu. Meille sattu vielä sateisen harmaa päivä joka oikein korosti paikan kamaluutta... Kuitenkin siis oli hyvä reissu, oppi paljon uutta ja tärkeetä. Jos on mahdollisuus, niin menkää! Ja ehdottomasti kannattaa ottaa opas, se alue on niin iso että menee vähän harhailuks muuten.

Basically the only reason for going to Poland was that we all wanted to visit Auschwitz. Of course there would've been more to see even just in Krakow but the truth is that we just didn't have time for everything. Anyway, the next morning we jumped on a train to Auschwitz. We had a guided our (8€ I think) for almost 4 hours and what a tour it was... I can't describe how it was. Contradictory: you are going there very "excited" and still you know that horrible things happened there. Even the weather wanted us to have the maximum experience: the rainiest and grayest day of our trip so far. Anyway, the trip was really good and I learned a lot more important stuff. If you have a chance, go there! And definitely on a guided tour, the area is so big that without a guide it's just headless wandering.. 1 kommentti: